Гледате стари сајт, кликните овде и посетите наш нови сајт

Спортски прегледи у Дому здравља Ниш су бесплатни!

                                                                    објављено 29.05.2015. год.

Основна делатност овог одељења је превенција, лечење и рехабилитација врхунских спортиста и рекреативаца. Издавање спортских потврда за такмичења су бесплатне.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА БЕЗ ДУВАНА

                                                                    објављено 28.05.2015. год.

Поводом обележавања Светског дана без дувана, Саветовалиште за одвикавање од пушења и Саветовалиште за младе Дома здравља Ниш, придружиће се заједничкој акцији Института за јавно здравље Ниш, Управе за омладину и спорт, Црвеном крсту Ниш, Удружењу студената фармације. Акција ће бити одржана у понедељак 01.06.2015. године у 11:00 у биоскопу Купина а у 12:00 на платоу код Чаирске чесме.

БУГАРСКА АКАДЕМИЈА НАУКА РАДИ НА УШТЕДИ ЕНЕРГИЈЕ У НИШУ

                                                                    објављено 28.05.2015. год.

Како би допринели уштеди енргије, нишки Дом здравља и одмаралиште ,,Дивљана,, добили су данас пројекте за постављање соларних колектра на својим објектима. Пројекте су припремили и директорима ових установа их уручили председник општине Медијана и декан Машинског факултета. Пројекат се реализује у оквриу прекограничног програма Бугарске академије наука.

ПОНОВЉЕНА ПОСЕТА ПРЕВЕНТИВНОГ ЦЕНТРА ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП ГОРИЦА

                                                                    објављено 28.05.2015. год.

Центр за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш је 28. маја 2015. године у ЈКП Горица, поновио превентивне прегледе намењене запосленима у овој установи. У току акције прегледано је око 20 особа, којима је урађена контрола крвног притиска, шећера у крви, процена масне масе у организму, обављена едукација жена за самопреглед дојке, по индикацијама заказан маморгафски преглед, представљен рад Саветовалишта за одвикавање од пушења.

АКТИВНОСТИ САВЕТОВАЛИШТА ЗА МЛАДЕ

                                                                    објављено 28.05.2015. год.

Кроз Саветовалиште за младе, је у месецу мају прошао велики број ученика осмих разреда Нишких школа. Кроз предавања "Ризици у адолесценцији", ови будући средњошколци су имали прилике да се мало боље упознају са превенцијом злоупотребе психоактивних супстанци.

Исхрана и имунитет

                                                                    објављено 27.05.2015. год.

Нутритивни статус одређује активност имуног система. Без одговарајуће исхране имуни систем је ускраћен за компоненте неопходне да би се произвео ефикасан имуни одговор.

НЕДЕЉA ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА У ПАРКУ "СВЕТОГ САВЕ"

                                                                    објављено 26.05.2015. год.

Поводом обележавања Недеље здравља уста и зуба, Служба за дечију и превентивну стоматологију Дома здравља Ниш у сарадњи са Институтом за јавно здравље Ниш и Градском општином Медијана, организовали су акцију.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НАМЕЊЕНИ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП ГОРИЦА

                                                                    објављено 26.05.2015. год.

Дана 28.05.2015. године од 07:00-10:30, Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш организује акцију намењену запосленима у ЈКП Горица.

САСТАНАК ЛЕКАРА ДОМА ЗДРАВЉА НИШ И ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ - РЕГИОНАЛНА ЛЕКАРСКА КОМОРА ЗА ЈУГОИСТОЧНУ СРБИЈУ

                                                                    објављено 25.05.2015. год.

У уторак 26.5.2015.г. са почетком у 13:30 у амфитеатру Дома здравља Ниш, одржаће се састанак лекара Дома здравља Ниш и Лекарске коморе - Регионална лекарска комора за југоисточну Србију.

ДОМ ЗДРАВЉА НИШ НА САЈМУ ПРОЈЕКАТА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

                                                                    објављено 25.05.2015. год.

Делегација Европске уније у Србији, у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије и Информационим центром ЕУ, организовала је Сајам пројеката које је финансирала Европска унија – «ЕУ и Србија на делу». Сајам је у Нишу одржан у петак, 22. марта 2015. у галерији "Србија" са почетком у 12.00.

ЕДУКАЦИЈА БОЛЕСНИКА ЗА ПЕРИТОНЕУМСКУ ДИЈАЛИЗУ

                                                                    објављено 25.05.2015. год.

Стручни састанак: Едукација болесника перитонеумску дијализу одржаће се 28.05.2015.год. у 14,00 сати у амфитеатру Дома здравља Ниш. Састанак је акредитован за медицинске сетре и здравствене техничаре

УЛОГА МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ У ТОКУ ПОРОЂАЈА У ВАНБОЛНИЧКИМ УСЛОВИМА

                                                                    објављено 25.05.2015. год.

Стручни састанак: Улога медицинске сестре у току порођаја у ванболничким условима одржаће се 27.05.2015.год. у 14,00 сати у амфитеатру Дома здравља Ниш. Састанак је акредитован за медицинске сетре и здравствене техничаре

ЕКИПЕ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ У ДОЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

                                                                    објављено 25.05.2015. год.

Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» наставља са акцијом на сеоском подручју у селима која немају амбуланту у оквиру акције "Приближимо се пацијентима". Прегледима су дана 24.05.2015. године обухваћени становници села Доњег Матејевцу са 22 прегледа (од тога 2 у кућним условима) .

Састанак представника комора и здравствене инспекције у Дому здравља Ниш

                                                                    објављено 22.05.2015. год.

Дана 22.05.2015.године, одржан је састанак у вези са актуелном ситуацијом обезбеђености кадровских услова за обављање здравствених делатности. Тема састанка била је усклађивање актуелног стања у здравственим установама у погледу обезбеђивања потребних доказа о стручној спреми здравствених радника у односу на важеће законске прописе, који регулишу обављање здравствене делатности.

ДИРЕКТОРКА ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

                                                                    објављено 22.05.2015. год.

У нишком Дому здравља данас је одржан састанак директора Дома здравља Ниш доц. др Милорада Јеркана са предстваницима Лекарске коморе Србије. Испед Лекарске коморе Србије састанку су присуствовали директорка ЛКС спец. др. мед. Весна Јовановић, председник Управног одбора ЛКС спец. др. мед. Милан Симић и председник Регионалне лекарске коморе за југоисточну Србију спец. др. мед. Александар Радосављевић.

Сагледавање дистимије од стране изабраног лекара

                                                                    објављено 22.05.2015. год.

Стручни састанак: Сагледавање дистимије од стране изабраног лекара одржаће се 26.05.2015.год. у 13,00 сати у амфитеатру Интерне клинике Ниш. Састанак је акредитован за лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, медицинске сетре и здравствене техничаре

XXV Недеља здравља уста и зуба 2015. "Осмехни се здраво"

                                                                    објављено 22.05.2015. год.

Недеља здравља уста и зуба у Србији обележава се сваке године у трећој недељи маја месеца бројним активностима као што су јавне и друге манифестације у којима учествује стручна јавност, али и општа популација, а посебно су активна деца предшколског и основношколског узраста, наставници и родитељи.

АКТИВНОСТИ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА НЕДЕЉЕ ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА

                                                                    објављено 22.05.2015. год.

Поводом обележавања Недеље здравља уста и зуба, Служба за дечију и превентивну стоматологију Дома здравља Ниш у сарадњи са Институтом за јавно здравље Ниш организује акцију. Централна манифестација одржаће се у уторак 26.05.2015. године од 11:00-13:00 сати у парку "Светог Саве".

ПРЕВЕНТИВНИ ЦЕНТАР У ПОСЕТИ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП ГОРИЦА

                                                                    објављено 21.05.2015. год.

Акција Центра за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш одржана 21. маја 2015. године у ЈКП Горица, наишла на изузетно добар одзив запослених у овој установи. У току акције прегледано је преко 75 особа, којима је урађена контрола крвног притиска, шећера у крви, процена масне масе у организму, обављена едукација жена за самопреглед дојке, по индикацијама заказан маморгафски преглед, представљен рад Саветовалишта за одвикавање од пушења.

«ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА » У ДОЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

                                                                    објављено 21.05.2015. год.

Дом здравља Ниш наставља са организацијом прегледа на сеоском подручју у месним канцеларијама и кућним условима. У недељу 22.05.2015. године, прегледима ће бити обухваћени становници села Градске општине Пантелеј: Доњи Матејевац 09:00 – 12:00

ДОМ ЗДРАВЉА НИШ И СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВИХ ГРАДОВА

                                                                    објављено 21.05.2015. год.

Поводом обележавања Светског дана здравих градова, Дом здравља Ниш, придружио се заједничкој акцији Института за јавно здравље Ниш, Управе за омладину и спорт, Градске општине Нишка Бања и Удружења студената фармације НАПС-а.

ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАНОМ СИМПОЗИЈУМУ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ ПРВЕ КАТЕГОРИЈЕ НА ЗЛАТИБОРУ

                                                                    објављено 21.05.2015. год.

У периоду од 13.05.2015. до 17.05.2015. године одржан је Симпозијум здравствених радника Србије са међународним учешћем прве категорије на Златобору са темом "Eнергија знања- допринеси, стврарај...".

АКЦИЈА «ОТВОРЕНА ВРАТА»

                                                                    објављено 20.05.2015. год.

Служба за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ниш, 22.05.2015. године у периоду од 08,00 до 11,00 сати организује акцију «Отворена врата» у ЗС Горње Међурово.

СТУДЕНТИ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У САВЕТОВАЛИШТУ ЗА МЛАДЕ

                                                                    објављено 20.05.2015. год.

Од понедељка 4.маја 2015. године одржавају су семинари за студенте прве године Медицинског факултета у Нишу, који ће у оквиру предмета „Увод у клиничку праксу“ бити упознати са методологијом рада у Саветовалишту за младе. Студентима се на савремен начин  презентују теме из области заштите репродуктивног здравља: љубав, заљубљеност, планирање породице, контрацепција и полно преносиве инфекције.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НАМЕЊЕНИ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП ГОРИЦА

                                                                    објављено 19.05.2015. год.

Дана 21.05.2015. године од 07:00-10:30, Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш организује акцију намењену запосленима у ЈКП Горица.

АКТИВНО ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ХИПЕРТЕНЗИЈЕ 2015.

                                                                    објављено 18.05.2015. год.

Светски дан хипертензије, Дом здравља Ниш, Удружење за хипертензију Србије и Градска општина Медијана, обележили су акцијом у главној шеталишној зони у Обреновићевој улици у Нишу.

ЕКИПЕ ДОМА ЗДРАВЉА У КНЕЗ СЕЛУ

                                                                    објављено 17.05.2015. год.

Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» наставља са акцијом на сеоском подручју у селима која немају амбуланту у оквиру акције "Приближимо се пацијентима". Прегледима су дана 17.05.2015. године обухваћени становници села Кнез село са 37 прегледа (од тога 7 у кућним условима) .

Веселе протезе

                                                                    објављено 17.05.2015. год.

Стручни састанак: Веселе протезе одржаће се 22.05.2015.год. у 14,00 сати у амфитеатру Дома здравља Ниш. Састанак је акредитован за медицинске сетре и здравствене техничаре

Рехабилитација и функционално оспособљавање старијих особа у кућним условима

                                                                    објављено 15.05.2015. год.

Стручни састанак: Рехабилитација и функционално оспособљавање старијих особа у кућним условима одржаће се 20.05.2015.год. у 13,00 сати у амфитеатру Интерне клинике Ниш. Састанак је акредитован за лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, медицинске сетре и здравствене техничаре

Поступак увођења и одржавања уринарног катетера у кућним условима

                                                                    објављено 15.05.2015. год.

Стручни састанак: Поступак увођења и одржавања уринарног катетера у кућним условима одржаће се 20.05.2015.год. у 14,00 сати у амфитеатру Дома здравља Ниш. Састанак је акредитован за медицинске сестре и здравствене техничаре.

ПРЕВЕНТИВНИ ЦЕНТАР У ПОСЕТИ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП МЕДИЈАНА

                                                                    објављено 15.05.2015. год.

Акција  Центра за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш одржана 14.05.2015. године у ЈКП Медијана у Нишу, наишла на изузетно добар одзив запослених у овој установи.

« ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА »У КНЕЗ СЕЛУ

                                                                    објављено 15.05.2015. год.

Дом здравља Ниш наставља са организацијом прегледа на сеоском подручју у месним канцеларијама и кућним условима. У недељу 17.05.2015. године, прегледима ће бити обухваћени становници села Градске општине Пантелеј: Кнез Село 09:00 – 12:00

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ХИПЕРТЕНЗИЈЕ 2015

                                                                    објављено 14.05.2015. год.

Поводом обележавања Светског дана хипртензије, Дом здравља Ниш и Удружење за хипертензију Србије у сарадњи са Градском општином Медијана, организују акцију. Акција ће бити организована у суботу 16.05.2015. у периоду од 11:00 – 13:00 у Обреновићевој улици (главна шеталишна зона) преко пута Теленора.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НАМЕЊЕНИ ЗАПОСЛЕНИМА У ЈКП МЕДИЈАНА

                                                                    објављено 12.05.2015. год.

Дана 14.05.2015. године од 07:00-10:30, Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш организује акцију намењену запосленима у ЈКП Медијана. У току акције радиће се провера нивоа шећера у крви, провера крвног притиска, едукација жена за самопреглед дојке уз могућност заказивања мамографије у Дому здравља Ниш за жене старије од 50 година.

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ЕУРОМЕЛАНОМА 2015. У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ

                                                                    објављено 12.05.2015. год.

Одељење дерматовенерологије Дома здравља Ниш је 11.маја 2015. године, успешно  реализовало све активности предвиђене у оквиру обележавања Еуромеланома 2015. препоручене од стране Удружења дерматолога Србије , Еуромеланома Еуропе и Европског удружења за дерматолошку онкологију.

АКУТНЕ РЕСПИРАТОРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ КОД ЛЕКАРА У ОПШТОЈ МЕДИЦИНИ

                                                                    објављено 12.05.2015. год.

Дана 16. маја 2015 у 09:00 сати у сали амфитеатра Дома здравља Ниш одржаће се Курс: Третман хроничних рана у кућним условима. Курс је акредитован за лекаре, медицинске сетре и здравствене техничаре.

ТРЕТМАН ХРОНИЧНИХ РАНА У КУЋНИМ УСЛОВИМА

                                                                    објављено 12.05.2015. год.

Дана 14. маја 2015 у 13:00 сати у сали амфитеатра Интерне клинике у Нишу одржаће се Курс: Третман хроничних рана у кућним условима. Курс је акредитован за медицинске сетре и здравствене техничаре.

Месец мај у Саветовалишту за младе у знаку превенције злоупотребе психоактивних супстанци

                                                                    објављено 11.05.2015. год.

У саветовалишту за младе месец мај биће обележен низом активности у знаку борбе против злоупотребе психоактивних супстанци. Предавањима ће бити обухваћени сви ученици 8.разреда нишких школа.

"ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА" У СЕЛУ ВРЕЛО И ЈАСЕНОВИК

                                                                    објављено 10.05.2015. год.

У акцији "Приближимо се пацијентима" одржаној 10.05.2015. године у селу Врело прегледана су 24 пацијента (сви прегледи обављени су у кућним условима), а у селу Јасеновик прегледано је 10 пацијената (5 у кућним условима).

Први "Базар здравља" у овој години

                                                                    објављено 09.05.2015. год.

Данас од 10 – 12 часова на паркингу код поште у Књажевачкој улици, Дом здравља Ниш је у сарадњи са ГО Пантелеј и Институтом за јавно здравље Ниш, организовао први овогодишњи Базар здравља.

Обележен 12. мај Међународни дан сестринства

                                                                    објављено 09.05.2015. год.

И ове године свечано је обележен "Међународни дан сестринства". Медицинске сестре и техничари Дома здравља Ниш и здравствених установа из Ниша и окололине, састали су се у амфитеатру Дома здравља Ниш, како би истакли рад и улогу медицинских сестара у нези болесних и заштити здравих.

АКЦИЈА ЦЕНТРА ЗА ПРЕВЕНТИВНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ

                                                                    објављено 09.05.2015. год.

Акција Центра за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш одржана у Основној школи "др Зоран Ђинђић" у Брзом Броду, наишла на добар одзив запослених у овојустанови. У току акције, прегледано је око 26 особа, којима је урађена контрола крвног притиска, шећера у крви, процена масне масе у организму, обављена едукација жена за самопреглед дојке, представљен рад Саветовалишта за одвикавање од пушења.

У САВЕТОВАЛИШТУ ЗА МЛАДЕ УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА ПРЕДАВАЊА

                                                                    објављено 09.05.2015. год.

У првој недељи маја у Саветовалишту за младе су успешно реализована предавања на тему : "Превенција злоупотребе психоактивних супстанци", као и "Ризици у адолесценцији", ученицима VII и VIII разреда нишких основних школа. Радионице на тему "Правилне исхране", одржане 7.05. и 08.05. од 11 до 13 часова у просторијама саветовалишта, изазвале су велико интересовање како код деце тако и код родитеља.

Наставља се сарадња са Основном школом "Стефан Немања"

                                                                    објављено 07.05.2015. год.

На захтев стручних сарадника Основне школе "Стефан Немања" психолози Саветовалишта за младе ће у петак 08.05.2015.године од 10 до 13 часова одржати предавања ученицима 8.разреда на тему превенције злоупотребе психоактивних супстанци.Предавања ће бити у просторијама школе.

Мултидисциплинарни тим у Саветовалишту за младе

                                                                    објављено 07.05.2015. год.

Саветовалиште за младе представља савремен модел промоције здравља и едукације адолесцената .У саветовалишту раде едуковани лекари и сарадници, мотивисани за рад са младима и спремни да им обезбеде здравствене услуге засноване на њиховим потребама. Садржај рада чини програмски здравствено-васпитни рад са младима и контрола њиховог раста, развоја и сазревања. Обухвата следеће области: исхрану деце и адолесцената и физичку активност, очување репродуктивног здравља младих, добровољно и поверљиво световање и тестирање на ХИВ, ментално здравље, злоупотребу психоактивних супстанци, злостављање и занемаривање.

ДОМ ЗДРАВЉА НИШ ПРИКЉУЧИО СЕ КАМПАЊИ ЕУРОМЕЛАНОМА 2015

                                                                    објављено 07.05.2015. год.

У понедељак 11.маја 2015.године од 07:00-18:00 на Одељењу дерматовенерологије Дома здравља Ниш, ординација 116 и 117 на III спрату обављаће се бесплатни прегледи коже и младежа.

Обележавање 12. маја - Међународног дана сестринства у Дому здравља Ниш

                                                                    објављено 05.04.2015. год.

Удружење здравствених радника и сарадника нишавског округа "Едука" и Дом здравља Ниш поводом обележавања 12. маја Међународног дана сестринства организује свечаност приликом које ће бити одржана предавања.

ПРВИ БАЗАР ЗДРАВЉА – 2015

                                                                    објављено 05.05.2015. год.

У суботу 09.05.2015. године од 10 – 12 часова у ул. Књажевачкој 105 на паркингу код Поште, Дом здравља Ниш у сарадњи са ГО Пантелеј и Институтом за јавно здравље Ниш, организује први овогодишњи Базар здравља. Овом приликом грађани ће моћи да провере своје здравље бесплатно и на лицу места.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НАМЕЊЕНИ ЗАПОСЛЕНИМА У О.Ш."ДР ЗОРАН ЂИНЂИЋ" У БРЗОМ БРОДУ

                                                                    објављено 04.05.2015. год.

Дана 07.05.2015. године од 08:30-11:30, Центар за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш организује акцију намењену запосленима у О.Ш. "др Зоран Ђинђић" у Брзом Броду. У току акције радиће се провера нивоа шећера у крви, провера крвног притиска, едукација жена за самопреглед дојке уз могућност заказивања мамографије у Дому здравља Ниш за жене старије од 50 година.

РАДИОНИЦА О ПРАВИЛНОЈ ИСХРАНИ

                                                                    објављено 04.05.2015. год.

Радионица под називом "Правилна исхрана" биће одржана у просторијама Саветовалишта за младе Дома здравља Ниш, дана 05. и 06. маја 2015. године од 11:00-13:00. Мултидисциплинарни тим полазнике ће едуковати о здравом начину исхране и давати савете о свим недоумицама када је у питању избор и врста намирница.

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА АКЦИЈА

                                                                    објављено 01.05.2015. год.

Акција Центра за превентивне здравствене услуге Дома здравља Ниш одржана у Прехрамбено - хемијској школи у Нишу, наишла на изузетно добар одзив запослених у овојустанови.

План промотивних активности ДЗ Ниш за мај месец 2015.

                                                                    објављено 30.04.2015. год.

Дом здравља Ниш наставља са промотивним активностима у граду и на селу, у селима која немају амбуланту. У прилогу имате план промотивних активности ДЗ Ниш за мај месец 2015.

ЕДУКАЦИЈА СТУДЕНАТА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У САВЕТОВАЛИШТУ ЗА МЛАДЕ

                                                                    објављено 30.04.2015. год.

Превентивне активности стручног мултидисциплинарног тима Саветовалишта за младе на очувању репродуктивног здравља младих обављају се кроз индивидуални и групни здравственоваспитни рад.

САВЕТОВАЛИШТЕ ЗА МЛАДЕ НАСТАВЉА ЕДУКАЦИЈУ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

                                                                    објављено 30.04.2015. год.

Предавања о "Ризицима у адолесценцији који оштећују здравље младих као и ризичним облицима понашања" имала су за циљ да повећају сензибилитет ученика СШ "Мија Станимировић" за здраве стилове живота и тиме помогну у превенцији злоупотребе психоактивних супстанци и очувању репродуктивног здравља младих.