Гледате стари сајт, кликните овде и посетите наш нови сајт

САСТАНКУ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ 22 УСТАНОВЕ ПРИМАРНЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ У ВЕЗИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ НАЦИОНАЛНОГ СКРИНИНГА

У амфитеатру Дома здравља Ниш одржан је састанак поводом реализације Националног програма раног откривања карцинома грлића материце.

Организатор састанка био је Дом здравља Ниш на иницијативу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“. Овом скупу присуствовали су директори и координатори скрининга на рак грлића материце из 18 домова здравља и представници других установа из система примарне здравствене заштите који припадају Нишавском, Топличком, Пиротском и Зајечарском управном округу. Овом скупу су поред горе наведених установа, присуствовали и представници Завода за јавно здравље Пирот, Зајечар, РФЗО-а Ниш, Здравствене инспекције из Ниша и многи други.

Дом здравља Ниш је овом приликом представио рад новоформиране цитолабораторије која је централизованог типа и опредељена за тумачење цитопрепарата из организованог скрининга рака грлића материце из 18 домова здравља који се налазе у четири управна округа (Нишавском, Топличком, Пиротском и Зајечарском). Дом здравља Ниш је од почетка, фебруара 2013. године укључен у спровођење скрининга на рак грлића материце.

Било нам је задовољство да у радној и пријатној атмосфери са представницима установа примарне здравствене заштите Нишавског, Топличког, Пиротског и Зајечарског управног округа поделимо искуства и размотримо постојеће дилеме и проблеме у спровођењу овог програма и да заједно понудимо решења која ће унапредити здравствену заштиту становништва од ове озбиљне и честе болести.