Гледате стари сајт, кликните овде и посетите наш нови сајт

ДОЂИТЕ ДА УРАДИТЕ ИЛИ ЗАКАЖЕТЕ СКРИНИНГ МАМОГРАФИЈУ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ У СУБОТУ 25.01.2020.ГОДИНЕ

Дом здравља Ниш организује акцију поводом обављања превентивних здравствених прегледа намењених женама у суботу 25.01.2020. године од 07:00 до 19:00 часова у централном холу и просторијама Службе за радиолошку дијагностику која се налази на првом спрату Дома здравља Ниш.
Све заинтересоване жене, старосне доби од 50-69 година живота (које у последње 2 године нису урадиле мамографију) имаће прилику да ураде мамографију и да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике рака дојке. Овом приликом радиће се и едукација жена за самопреглед дојке. Истога дана женама ће бити урађен или заказан мамографски преглед.
Акција се оганизује у циљу раног откривања рака дојке без обзира на статус здравственог осигурања. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављеног превентивног прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.