Гледате стари сајт, кликните овде и посетите наш нови сајт

БЕСПЛАТНИ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА НИШ И ОВЕ СУБОТЕ, 01.02.2020.ГОДИНЕ

Због великог интересовања жена за мамографски преглед, Дом здравља Ниш и ове суботе, 01.02.2020. године од 07:00 до 19:00 часова организује акцију бесплатних мамографских прегледа.
Све заинтересоване жене, старосне доби од 50-69 година живота (које у последње 2 године нису урадиле мамографију) имаће прилику да ураде мамографију и да од здравствених професионалаца добију важне информације о могућностима превенције и ране дијагностике рака дојке. Жене млађе од 50 и старије од 70 година могу да се јаве свом изабраном гинекологу и добију препоруке у вези неопходних дијагностичких прегледа.
Овом приликом у централном холу радиће се и едукација жена за самопреглед дојке. Истога дана у просторијама Службе за радиолошку дијагностику, која се налази на првом спрату Дома здравља Ниш, женама ће бити урађен или заказан мамографски преглед.
Акција се оганизује у циљу раног откривања рака дојке без обзира на статус здравственог осигурања. У току акције радиће се и подела промотивног материјала са здравствено-васпитним садржајем.
Након обављеног превентивног прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.